Projektu firmy Hervex schválila vláda status významnej investície

15.01.2014 Bratislava

Bratislava 15. januára (TASR) - Vláda SR na svojom dnešnom rokovaní schválila vydanie osvedčenia o významnej investícii pre projekt Metropolis spoločnosti Hervex, a. s., dcérskej firmy investora Trigranit.

"Žiadateľ v predloženom podnikateľskom zámere deklaruje, že 1. etapa realizácie investičného zámeru v nominálnej výške 223 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2014 až 2018," konštatuje vládny materiál predkladaný na rokovanie vládneho kabinetu podpredsedom vlády SR pre investície Ľubomírom Vážnym (Smer-SD) a ministrom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánom Počiatkom (Smer-SD).

V priamej súvislosti s investičným zámerom sa má vytvoriť najmenej 330 nových pracovných miest do konca roku 2018. "Predpokladané daňové výnosy z projektu predstavujú približne 10 miliónov eur ročne."

"Predložený projekt Metropolis spĺňa definičné znaky významnej investície, cieľom ktorej je vybudovanie mestskej a súčasne nadregionálnej destinácie cestovného ruchu zásadne zvyšujúcej počet návštevníkov Bratislavy," tvrdí vládny materiál.

Plánovaný viacúčelový komplex Metropolis je situovaný v Bratislave, v katastrálnom území mestskej časti Jarovce a mestskej časti Petržalka. Umiestnený je na pozemkoch vo vlastníctve žiadateľa, v bezprostrednej blízkosti diaľnice D2.

Hervex, a.s., bola do Obchodného registra SR zapísaná 30. septembra 2005. Predmetom jej činnosti je najmä prenájom nehnuteľností s poskytovaním doplnkových služieb. Základné imanie firmy predstavuje 33.193,9 eura. Jej akcionárom je cyperská spoločnosť Trigranit Holding Limited.

M. Ftáčnik: Projekt Metropolis s kasínom neráta





Starosta Jaroviec s vládnou podporou pre projekt Metropolis súhlasí

Starosta mestskej časti Bratislava – Jarovce Pavel Škodler vníma dnešné rozhodnutie vlády o vydaní osvedčenia o významnej investícii pre projekt Metropolis pozitívne. Pre Jarovce bude mať podľa Škodlera tento projekt jednoznačne prínos.

"Keďže sa v rámci projektu podľa ubezpečenia investora, s ktorým som hovoril, už nehovorí o kasíne, nemám voči tomuto projektu námietky," povedal Škodler. Komplex, v rámci ktorého sa má postaviť kongresové centrum, viacúčelová hala i akvapark, bude mať pre Jarovce podľa starostu viacero benefitov. "Jednak to našu mestskú časť, ako aj samotnú Bratislavu, zviditeľní, pribudnú pracovné miesta a bude to mať prínos aj v rámci daní z nehnuteľností," vysvetlil.

Starosta Jaroviec sa v prípade neustále spomínaných obáv z možných "skrytých" úmyslov postaviť v rámci projektu predsa len aj kasíno spolieha na územný plán mesta. "Podľa toho súčasného tam žiadne kasíno nemôže byť, ak by malo vzniknúť, musel by sa meniť územný plán mesta, čo by si vyžadovalo súhlas mestských poslancov i kladné vyjadrenie mestskej časti," pripomenul Škodler.
 

Vyberte región